Andrzej J. Woźnica napisał(a):
Prezes ten sam

. Bibliotekę PTE we Wrocławiu prowadzic ma Rafał Ruta. Reszty "grzechów" nie pamiętam :lol:
Wkrótce powinien być jednak komunikat w tej sprawie.
Jest przykre, ze na te ponad 400 członków tylko około 46-48 było na Walnym :(
Spadek zainteresowania udziałem w Zjazdach - jak pisał Przemek - to w dużej mierze kwestia finansów (zupełnie nie wiem dlaczego musi być tak drogo) ale również ogólnego "odwrotu" od PTE albo raczej braku "powołań"

. Poza drogimi zjazdami raz na trzy lata w PTE nic się nie dzieje. Większość aktywności organizowana jest w małych grupkach, którym PTE ani nie pomaga ani nie przeszkadza. Być może wynika to z tego, że władze są mocno zaangażowane w pracę na swoich uczelniach i nie wystarcza czasu na działanie, może chęci już nie te. Nie wiem. Z drugiej strony i tak należy się cieszyć, że ilość publikacji entomologicznych "amatorskich" jest na dość wysokim poziomie ilościowym oraz że aktywność wielu ludzi nie ustaje. Widać to po ilości aktywnych użytkowników forum. Wydaje się, że forum jest znacznie silniejsze i bardziej wpływowe niż samo PTE.
Ucieszyło mnie, że Rafał Ruta będzie się zajmował biblioteką - w paru sprawach chętnie pomogę. We władzach PTE chętnie widziałbym Marka Wanata, może kiedyś się doczekam.