Baza danych PDF - wasze wrażenia i sugestie cz.II

Awatar użytkownika
Piotr Tykarski
Kontakt:

Post autor: Piotr Tykarski »

Panowie, po co komplikować sprawę? Może to niezbyt elegancko cytować samego siebie, ale zdaje się, że Koledzy nie czytali dokładnie i nie odnieśli się do wcześniejszej propozycji:

<<<
- jeden autor:
Iksiński_rok.pdf

- dwóch autorów:
Iksiński_&_Igrekowski_rok.pdf

- trzech i więcej:
Iksiński_etal_rok.pdf
>>>

To, moim zdaniem, najbardziej naturalny sposób nazywania plików, dający bezpośrednie skojarzenie z cytacją w publikacji (oczywiście w przypadku wielu artykułów tego samego autora z dodatkowymi literkami po roku).

Macie inną propozycję, która zapewni czytelność i jednoczesne przewidywalne ograniczenie długości nazwy?

Szczegóły dot. każdego pliku mają być dostępne w bazie bibliograficznej, o której też już tu rozwlekle mówiliśmy (najprostsza jako plik Excela). Proponowałbym odnosić się konkretnie do pomysłów, które już padły i nie zaczynać dyskusji od podstaw, bo kręcimy się w miejscu.
Awatar użytkownika
Malko

Post autor: Malko »

Piotr sluszna uwaga Twoj pomysl mi sie bardzo podoba , I czytalem go dokladnie myslalem ze pomysl upadl... Wiec jesli takie nazwy sie zmieszcza to popieram taka metode jak najbardziej.
Awatar użytkownika
SiejeOwies

Post autor: SiejeOwies »

To może zróbmy tak jak Piotr nam przedstawił.

Na forum zostanie utworzony nowy temat odnośnie dodawanych plików, i każda osoba która wrzuca jakieś PDFy na serwer tworzy plik exela z dokładnymi danymi a potem osoba administrująca skrzynkę sprawdza i aktualizuje te pozycje do głównej bazy bibliograficznej.
Awatar użytkownika
Piotr Tykarski
Kontakt:

Pierwsze koty za płoty. Coś drgnęło w omawianej sprawie. Pozwalam sobie zwrócić uwagę Koleżeństwa na sąsiedni wątek. Zobaczymy, co z tego wyjdzie.

A może ktoś miałby ochotę także potestować?
Awatar użytkownika
Malko

Post autor: Malko »

A mi dalej jak wpisuje hasło i logina to mi wyświetla tabelkę do wpisania tych literek po wpisaniu wyskakuje mi ze zły login hasło :/
Awatar użytkownika
Piotr Tykarski
Kontakt:

Coś musiałeś wpisać nie tak jak trzeba. Albo hasło ze spacją dla konta testentomo albo niewłaściwe dane Twojego konta. Ostatnio ćwiczył pagol i udało mu się.
admin
Administrator
Podziękował(-a): 3 times
Podziękowano: 6 times
Kontakt:

Post autor: admin »

Projekt wymiany plików na niezależnym serwerze plików ftp rusza - opisany jest tutaj
Wymiana plików ftp viewtopic.php?t=8173
ODPOWIEDZ

Wróć do „LITERATURA”