Forum Entomologiczne - Chrząszcze i Motyle Polski - strona główna

Polskie Forum Entomologiczne

PFEnt. - http://www.entomo.pl/forum/
Teraz jest środa, 13 gru 2017, 08:04

Strefa czasowa: UTC + 1




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
|     Prosimy o podawanie miejsca i daty obserwacji. To przyśpieszy oznaczenie i ułatwi dyskusję.     |
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Mapa Polski ze zdjęciami z samolotu
PostNapisane: wtorek, 15 sty 2008, 23:32 
Polecam mapę Polski ze zdjęciami, na których widać każde drzewko, łąkę, ulicę, dom, o ile nie zasłaniają drzewa.  CAŁA POLSKA !!! Szkoda tylko, że nie ma na niej siatki UTM. Zdjęcia pochodzą sprzed 2 lat, bo moja chałupa była wtedy w remoncie i nawet to widać. Motyli nie widać :)

http://212.244.179.188/website/Orto/viewer.htm

[ Komentarz dodany przez: admin: 04-07-09, 22:46 ]
Uaktualnienie linku: http://maps.geoportal.gov.pl/webclient/
Podobny post: http://www.entomo.pl/forum/viewtopic.php?t=9822


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Góra
  
 
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 16 sty 2008, 08:57 
grunt ze knajpy widac :mrgreen:


Góra
  
 
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 16 sty 2008, 09:29 
Cholera, nawet nie można wyskoczyć z laską za miasto.


Góra
  
 
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 16 sty 2008, 11:08 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 24 sie 2004, 13:50
Posty: 3104
Lokalizacja: Łódź
Specjalność:
Zamiast laski trzeba brać parasol (entomologiczny)  :mrgreen:

Noo.... może jedno i dugie  :?:


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 16 sty 2008, 11:15 
Jacek Kalisiak napisał(a):
Zamiast laski trzeba brać parasol (entomologiczny)  :mrgreen:

Noo.... może jedno i dugie  :?:

Parasol sie przyda
najpierw do polowu owadow a pozniej w cieniu parasola.......
te sprawy najgorzej ze musi byc duzy bo z satelity bedzie nogi widac tzn wiecej niz jedna pare


Góra
  
 
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 16 sty 2008, 12:18 
Offline

Dołączył(a): piątek, 24 wrz 2004, 20:59
Posty: 1128
Lokalizacja: Świecko
UTM: VT79
Specjalność:
A akurat mojego domu nie widać bo nie ma tej części zdjęcia .


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 16 sty 2008, 13:26 
wojtas napisał(a):
A akurat mojego domu nie widać bo nie ma tej części zdjęcia .

E tam Wojtas przyznaj sie jak to z tym domem jest naprawde :mrgreen:


Góra
  
 
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 16 sty 2008, 13:49 
Offline

Dołączył(a): wtorek, 9 paź 2007, 21:25
Posty: 2444
Lokalizacja: Bydgoszcz
Specjalność:
No mapa niczego sobie - widać każde okno w moim bloku, choć wtedy jeszcze w nim nie mieszkałem  :)  I cały mój wydział razem z cholernym nowym gmachem i szpetną kopułą nad wejściem  :P


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 16 sty 2008, 17:15 
Offline

Dołączył(a): piątek, 24 wrz 2004, 20:59
Posty: 1128
Lokalizacja: Świecko
UTM: VT79
Specjalność:
No niestety przemku nie da się go zobaczyć . Może tobie się uda . Rzepin zachodnia część miasta . Jak uda ci sie otworzyć to daj mi znać .


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 16 sty 2008, 19:51 
Okazuje się, że w Sudetach jest o wiele więcej łąk, o których nie wiedziałem. Nie widać ich z dróg. Kto wie co tam lata? Może jaki paradisea? ;)


Góra
  
 
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 16 sty 2008, 20:35 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 15 lis 2004, 20:54
Posty: 230
Lokalizacja: Lubin / Rudziniec
Specjalność:
A nie są to foty z satelity?. No i chyba starsze niż 2 letnie- widzę to po iglakach w ogrodzie- były jeszcze b. małe :D Myśle, są z przed conajmniej 4lat. Chyba, że rózne części kraju były w różnych czasookresach obfocone.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 17 sty 2008, 10:00 
Offline

Dołączył(a): poniedziałek, 31 gru 2007, 14:16
Posty: 86
Lokalizacja: Sandomierz/Kraków
Specjalność:
A mnie niestety stronka nie chce działać - przeglądarka pokazuje komendę "zakończono", a na ekranie wyświetla się jedynie prostokąt "wczytuje dane" i dalej nic :( Czy ktoś wie czym to może być spowodowane?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 17 sty 2008, 10:12 
wojtas napisał(a):
No niestety przemku nie da się go zobaczyć . Może tobie się uda . Rzepin zachodnia część miasta . Jak uda ci sie otworzyć to daj mi znać .

u mnie chodzi ten Rzepin bez zarzutu


Załączniki:
bez tytułu.JPG
bez tytułu.JPG [ 138.66 KiB | Przeglądane 3331 razy ]
Góra
  
 
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 17 sty 2008, 11:41 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 11 paź 2004, 09:48
Posty: 620
Lokalizacja: Łask
UTM: CC71
Specjalność:
Przemku ale chyba cały czas rozmawiamy o tej stronie http://212.244.179.188/website/Orto/viewer.htm
a nie o google maps?


Góra
 Zobacz profil WWW 
 
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 17 sty 2008, 12:17 
Przeciez google maps wiele nie odbiegaja od geoportal.gov.pl, czy tez orto/viewer.
Ale fakt ze nie chodzi przynajmniej dzisiaj
Osobiscie wole google, latwiej ,,wycentrowac"
pozdr


Góra
  
 
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 17 sty 2008, 15:23 
Offline

Dołączył(a): piątek, 24 wrz 2004, 20:59
Posty: 1128
Lokalizacja: Świecko
UTM: VT79
Specjalność:
No właśnie Przemku mówiliśmy o wyżej wymienionej stronie a nie o goglach .


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 17 sty 2008, 22:27 
Proponuję powiększyć maksymalnie dany obszar, a wtedy będzie widać różnicę z Googlami. U mnie zdjęcia są równo sprzed 2 lat, bo wtedy miałem postawiony mur, który potem został przykryty dachem. Chyba w różnych częściach kraju jest różnie z datami. Całkiem możliwe, że to uaktualniają.


Góra
  
 
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 18 sty 2008, 00:32 
Offline

Dołączył(a): piątek, 24 wrz 2004, 20:59
Posty: 1128
Lokalizacja: Świecko
UTM: VT79
Specjalność:
Jeśli chodzi o ostrość to na pewno tylko że u mnie po zbyt dużym powiększeniu wyskakuje napis że nie posiadają zdjecia w tak wielkim powiększeniu ( mówię tu o goglach ).


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 12 lut 2008, 16:26 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): środa, 7 kwi 2004, 09:23
Posty: 253
Lokalizacja: Warszawa, Łódź
poziom: zaawansowany
Specjalność:
Siatkę UTM naniesioną na Google maps macie u mnie na stronie ;-D
Dla całej Europy.


Góra
 Zobacz profil WWW 
 
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 18 lut 2008, 17:35 
Offline

Dołączył(a): środa, 13 cze 2007, 13:04
Posty: 5
Lokalizacja: Bielsk Podlaski
Specjalność:
Nawet ciekawe, tyle że z mojego terenu to zdjęcia są nieostre i czarnobiałe i stare conajmniej z przed 3 lat.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 18 lut 2008, 20:16 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 26 wrz 2005, 16:07
Posty: 383
Lokalizacja: Opole / Branice
Specjalność:
NO moj teren tez czarno biały, ale na czaskim odpowiedniku mam kolorowe i bardziej aktualne :)


Góra
 Zobacz profil WWW 
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  

Protected by Anti-Spam ACPPowered by phpBB® Forum Software © phpBB Group